B5

Activitati posibile: decolmatare. Sunt necesari in jur de 7 participanti care sa scoata lespezi si bolovani de pe panta de acces in pestera.

Perspective: intrarea in sistemul de la Izbucul Mic, sub platoul Batrana pe o extensie posibila de 1600 m si 200 m diferenta de nivel intre izbuc si gura Avenului din Batrana. Suprafata sub care se dezvolta sistemul atinge 170 ha,

Intrarea pesterii se deschide intr-o dolina, sub un perete de stanca. Pestera a fost descoperita in anii 90' si s-a patruns relativ repede in interior unde se dezvolta pe o panta descendenta plina de lespezi de diferite dimensiuni. Curentul de aer care produce iarna un pod de gheata pe toata lungimea pesterii a incurajat activitatile de decolmatare. Lungimea pesterii de circa 7 metri si panta descendenta pe care se dezvolta necesita mana de lucru a circa 7 oameni.

mai mult ... B5

Pestera cu nisip 1

Activitati posibile: scufundare in sifonul terminal.

Perspective: intrarea sub platoul Ocoale pe o extensie posibila de 500 m si 150 m diferenta de nivel intre intrarea in pestera si ponoarele din platoul de deasupra.

Am gasit aceasta pestera in anul iulie 2005. Deschiderea apare la baza unui perete de stanca si ne-a atras atentia o cantitate mare de nisip de rau care astupa pana la tavan o posibila intrare intr-o pestera.

mai mult ... Pestera cu nisip 1